ITALIA

MILANO

TID FRA OSLO

2 t 40 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels til høyt

 

I

KOMBINER

Comosjøen

REGIONEN

Milano er en moderne metropol og på mange måter annerledes enn andre italienske byer. Den er hovedstaden i Lombardia-regionen nord i Italia og har over 1,3 millioner innbyggere. Den er senter for mote, næringsliv og finans – noe som preger byen i stor grad. Det tar ca. 2 timer og 40 minutter med fly fra Oslo til denne vakre storbyen.

Aktiviteter

I Milano kan du vandre rundt i elegante kvartaler og avenyer med de beste og mest fasjonable butikkene i verden, for å så å ta en tur innom bohemkvarteret og rusle i smale gater med små pizzeriaer og koselige restauranter.
En av kunstens og verdens mest kjente verker, «Nattverden» av Leonardo Da Vinci finner du i Santa Mare delle Grazia, som er verdt å få med seg. Kulturperler som den berømte mosaikkoksen i Galleria Vittorio Emanuele, bindes sammen med La Scala, og den enorme Milano-domen som ligger på rad og rekke. Italienerne er kjente for og stolte av sin gode mat og utøkte viner og du kan spise nydelig mat på alt fra en enkel trattoria til en fasjonabel restaurant. Shopping er noe for seg selv og byr på alt fra de billigere merkebutikker til det de mest eksklusive i verden. Milano er byen som har alt!

OVERNATTING

Rosa Grand Milano Hotel er et moderne hotell som har det du trenger, moderne rom, gode restauranter, spa/velvære-senter med steam-rom. Du kan til og med bestille personlig trener om du ønsker det. Hotellet ligger ca. 5 minutters gåtur unna katedralen og shoppingområdet og er i hjertet av byen.

 

MUST

Milano er fin å gå rundt i og som nevnt er Duomo di Milano, den fjerde største katedralen i verden, et godt utgangspunkt for å se byen. En omvisning på La Scala, et av verdens største og mest berømte operahus er alltid verdt et besøk. Med en scene på over 1600 m² og et spesialbygd gulv for å få en fantastisk akustikk blir dette en unik opplevelse. Hovedattraksjonen i shoppingopplevelsen er Emporio Armanis megastore i Via Manzoni hvor folk fra hele verden kommer for å shoppe i dette veldig eksklusive motehuset. Mange tar turen innom bare for å se og drømme seg litt bort og det er lov. Byen har to kjente fotballag og et besøk på San Siro er en severdighet for fotballinteresserte. Milano er den litt annerledes italienske byen som er en fantastisk by å besøke!