ØSTLANDET

Gaustatoppen/ Rjukan

TID FRA OSLO

ca. 3 timer med buss

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Gaustatoppen
og Kongsberg

Regionen

Rjukan er en by og administrasjonssenteret i Tinn kommune i Vestfold og Telemark fylke. Byen ligger i Vestfjorddalen, midtveis mellom Møsvatn og Tinnsjå, og har sitt navn etter Rjukanfossen vest for byen.

Verdensarvstedet Rjukan byr på en unik kombinasjon av norsk industri- og krigshistorie og muligheter for et mangfold av naturaktiviteter. Rjukan er en av Norges fremste reiselivsdestinasjoner, med Gaustatoppen og Vemork blant de mest besøkte attraksjonene i Norge. 

Overnatting

Ved foten av Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen, ligger Gaustablikk. Du bor meget sentralt og er tett på Gausta Skisenter og Gaustatoppen i vidunderlig naturprakt. Hotellet kan friste med smakfulle buffeter, innendørs basseng, flotte fellesområder, bar samt flytende badstuer på det idylliske vannet rett utenfor hotellet. Alternativt kan du nyte livet foran peisen i din egen hytte.

Aktiviteter

Et svært mangfoldig tilbud som inkluderer alt av utendørsaktiviteter, samt Vemork med historien fra det fantastiske industrieventyret som utspant seg tidlig på 1900-tallet, og den dramatisk historien fra Rjukan under andre verdenskrig.

MÅ OPPLEVES!

Gaustatoppen

Å være på toppen av Gaustatoppen er noe en MÅ gjennomføre en eller flere ganger i livet. Utsikten er unik om du skulle være så heldig å treffe på været. Det sies at en kan se 1/6 av Norge på klare dager. Enten kan en gå opp (ca. 2 timer) eller ta kabelbanen.