Irland

DUBLIN

TID FRA OSLO

1 t 45 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Regionen

Dublin er republikken Irlands hovedstad og landets politiske, økonomiske og kulturelle sentrum. Det tar ca. 2 timer og 20 minutter med fly fra Oslo.

Industrien er av stor betydelig i Dublin. Det finnes store bryggerier, blant annet Guinness, bil- og jernbaneverksteder. Videre fremstilles whisky, tobakk- og tekstilvarer, sko, maskiner med mer. Siden sent på 1980-tallet har IT-industrien i Dublin vokst, og mange internasjonale IT-selskaper har sine europeiske hovedkontorer her.

Aktiviteter

Byen har en lang historie tilbake til viking-tiden og har mye spennende å tilby. Byen er veldig fin å gå rundt i for å se mye av byens 1000 år gamle historie mikset med moderne yrende byliv. Puber, musikk og god energi er noe byen er kjent for!
Ta turen innom Guinness Storehouse for en smak av historie og det verdenskjente ølet eller et av de mange kjente whisky-destilleriene. Det finnes et utall museer i Dublin som for eksempel Irish Museum og Modern Art eller National Museum of Ireland som er et arkeologisk museum.

Overnatting

The Westbury Hotel er et 5 stjernes hotell i sofistikert irsk design. Hotellet har flere barer og restauranter og her kan du nye Afternoon Tea omgitt av kunst i The Gallery. I tillegg til nydelige rom finner du også fitnessavdeling, joggestasjon og sjåførtjeneste.

Must

En tur til The Irish Whiskey Museum er verdt turen der du kan både smake, men også lage din egen whiskey! Her får du full innsikt i historie og betydningen whiskeyen har hatt for landet. Gå så videre til Jameson-destilleriet som gir deg omvisning, cocktailkurs og smaking og lærer deg hvordan du blander dine egen whiskey.