TRØNDELAG

Dovre

TID FRA OSLO

2 t og 40 min med bil

 

I

PRISNIVÅ

Lav/Middels

 

I

KOMBINER

Dovre/Lom

Regionen

Rett ved E6 mellom Oslo og Trondheim kan du møte noen av Europas mest forunderlige skapninger. Dovrefjell er nemlig det eneste stedet i Europa hvor du kan oppleve moskusoksen.

De er imidlertid ikke de eneste som elsker det barske fjellterrenget i denne store nasjonalparken – det gjør nemlig glade turgåere også.

Et av høydepunktene er Snøhetta, det høyeste fjellet på Dovrefjell, som troner 2286 meter over havet. Turen opp tar fem til syv timer og regnes som krevende. Det ikoniske fjellet er også i fokus på View-point Snøhetta. Observasjonspaviljongen, som ligger en kort gåtur unna E6, rammer inn utsikten mot Snøhetta-massivet. Bygget er skapt som et åpent sted for ro og ettertanke – og er (selvsagt) tegnet av arkitektkontoret Snøhetta.


Aktiviteter

Opplev naturen! Enten du går eller leier en el-sykkel for å ta deg frem på de mange fine sykkelveiene som er laget. Mange av grusveiene i fjellheimen er svært godt egnet for to hjul, enten du begir deg ut på Tour de Dovre eller går for en mer familievennlig tur.

Overnatting

Furuhaugli Fjellstue er sentralt plassert på Dovrefjell, 1007 meter over havet. Stedet ligger tilbaketrukket ca. 1 km fra E6 med vei helt frem til dørstokken. Her finnes koselige fjellhytter i forskjellige størrelser, et moderne motell, samt restaurant og et lite fjellbryggeri.

MÅ OPPLEVES – Moskussafari

Det er kun noen få steder i verden en kan se og oppleve moskus på nært hold.

Med moskusen på nært hold blir du fort ydmyk og bergtatt. En flokk på 11-12 dyr står samlet og spiser, bare 200 meter nedenfor, der du og resten av gruppen har posisjonert dere. Stemningen er mektig og det klikker og summer i kameraer. En kikkert gir hver enkelt et «nærmøte» med de mektige dyrene, før den med et stort smil sendes videre til nestemann.

 

Destinasjoner Trøndelag: