NORD NORGE

Tromsø/Sommarøya

TID FRA OSLO

2 t 55 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels/høyt

 

I

KOMBINER

Tromsø/Sommarøy/Kvaløya

Regionen

Tromsøregionen er en byregion i Troms og Finnmark fylke i landsdelen Nord-Norge som består av de to kommunene Tromsø og Karlsøy.
I bare tre timers radius fra Tromsø sentrum vil du finne nydelige øy-paradis som Sommarøy og Kvaløya

Kvaløya og Sommarøy ligger bare 10 minutter til 1 times kjøring unna Tromsø og her kjører du mellom alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender. Kvaløyas høye fjell og ekstreme topper beskytter Tromsø mot Atlanterhavet. En kjøretur, eller kanskje til og med en sykkeltur rundt øya, tar deg med til alt fra gamle helleristninger til flotte strender og spisse fjellandskap. Ytterst i havgapet finner du Sommarøy, et lite, men aktivt øysamfunn som holder gamle tradisjoner i live. Øyas innbyggere er alltid med på morsomme aktiviteter, sommer som vinter.

 

Aktiviteter

Fra Tromsø kan du gjøre det meste, men byen innbyr til samhold og hygge. Rorbua er kjent for de fleste og Ølhallen er legendarisk for sitt utvalg og åpningstider. Ishavskatedralen er spektakulær i seg selv sammen med regionens store markedsføringsobjekt, nordlyssafari. Dra på kajakkturer langs kysten eller bli med på RIB-turer enten sommerstid under midnattssol eller om vinteren for å se på nordlyset. Både Sommarøy Arctic Hotel og Yggdrasiltunet gårdshotell tilbyr f.eks. dykke-aktiviteter og båtturer om sommeren eller hval-safari på vinterstid.


Overnatting

Sommarøy Artic Hotel Tromsø har flere rorbuer og vanlige rom. Hver hytte har to separate leiligheter, en stor med to dobbeltrom, fullt utstyrt kjøkken, bad og oppholdsrom og en liten med kombinert soverom / stue og bad. Disse to leilighetene kan slås sammen ved å åpne den låste døren mellom dem der alle har utsikt til lagunen.

MÅ OPPLEVES!

Padletur

Få ting her i livet er som kinderegget som så kjent gir deg flere overraskelser på en gang, men en padletur rundt et av Norges vakreste kystområder havner på denne eksklusive listen. Ikke bare får du en unik sjanse til å oppleve Tromsø og Norges femte største øy, Kvaløya, fra båtperspektiv, dette er også en fantastisk måte å oppleve den ville og vakre faunaen Nord-Norge er kjent for.