VESTLANDET

NORDFJORD/LOEN

TID FRA BERGEN

5 t med bil

 

I

PRISNIVÅ

Høyt

 

I

KOMBINER

Loen og Nordfjord

Regionen

Nordfjord er den nordligste av de tre store fjordene i Sogn og Fjordane. Nordfjord er med sine 106 kilometer den sjette lengste i Norge. Fjorden går fra Husevågøya i vest, til Loen lengst innerst i fjorden. I Nordfjord finner en flere kompakte, og spektakulære kyst- og fjordopplevelser. Innenfor 100 km møtes hav, fjord, bre og fjell. 

Aktiviteter

Nordfjord er et vandre-mekka, med over 200 merkede turløyper, gode kart og variert natur. En kan dra på brevandring på den ene armen av Jostedalsbreen, Bødalsbreen, eller stå på ski på det legendariske sommerskisenteret, Stryn Sommerski. Om en vil prøve noen helt annet kan en dra til Stad, der du kan prøve surfebrettet og vandre i det spesielle kystlandskapet. Regionen er en perfekt arena for dykking, bading, båtturer, kano- og kajakkpadling. For de som ønsker mer spenning anbefales elve-rafting, med brusende vann rundt på alle kanter. Prøv også Via Ferrata i Loen som har blitt meget godt kjent med sin klatreløype og spektakulære utsikt.

Overnatting

En kommer ikke uten om Loen og Alexandra Hotel. Et hotell som over lang tid har vokst med flere fasiliteter og innehar et imponerende spa-anlegg, innbydende hage og flere elegante fellesområder. Det går fortsatt gjetord om den overdådige middagsbuffeten og den eksisterende nattklubben som er åpen til de sene timer. Herfra kan en enkelt reise til naturperler som Briksdal, Olden, Lodalen og Stryn.

MÅ OPPLEVES!

Loen Skylift

Gondolbanen, Loen Skylift, som tar deg med opp til 1000 m over fjorden. Her kan du i ro og mak gå en tur i fjellandskapet eller besøke Hoven Restaurant og vie tid til den nydelige utsikten som stedet gir.