NORD NORGE

Senja

TID FRA OSLO

1 t 45 min til
Bardufoss + buss

 

I

PRISNIVÅ

Middels/høyt

 

I

KOMBINER

Senja og Tromsø

Regionen

Senja er Norges nest største øy etter Hinnøya (Svalbard ikke medregnet) og ligger i Troms og Finnmark fylke. Øya har i underkant av 8000 innbyggere, og ligger i sin helhet i Senja kommune etter at kommunene Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik ble slått sammen 1. januar 2020. Det største fiskeværet er Gryllefjord i tidligere Torsken kommune, som sommerstid har fergeforbindelse med Andøya i Vesterålen.


Aktiviteter

Som i de andre regionene i Vesterålen og Lofoten, finnes et utall av aktiviteter en kan gjennomføre utendørs. I Senja-regionen kan du dra på guidete vandreturer, havfiske, RIB-turer, padle i kajakk og mye mer.

Eller hva med body rafting i en malstrøm?

Ikke langt fra Hamn finnes en malstrøm med opptil 7 knops fart. Her blir en sendt med strømmen i flytedrakter. En ordentlig avslappende opplevelse, men også et lite kick: Strømmen er ikke farlig, og du flyter som en kork. På toppen av det hele får du en flott sightseeingtur i vakre Bergsfjorden før badingen. En anbefalt og morsom opplevelse! 

Overnatting

Hamn i Senja har vært en sikker havn for fiskere i hundrevis av år og fra 1880-tallet fremsto det som et aktivt fiskevær med både post, telegraf, butikk og landhandleri. Hamn ble overnattingssted i 1994, og er i dag en hotell-resort med flere opplevelsestilbud. Alle rom har høy standard med meget god komfort.

MÅ OPPLEVES!

Nordlyset

For alle som ønsker å oppleve nordlys, så er det en del forutsetninger som må slå til for at man skal kunne se det. Det må ha vært stor sol-stormaktivitet på solas overflate, noe som sender solvinder med elektroner og ioner ned mot jorda. Styrken på disse vil variere, og kunne gi alt fra flammende nordlys i rosa, grønt og hvitt, til rolig, dansende hvitt nordlys over himmelen. Senja og Hamn ligger midt under det man kaller «nordlysbeltet», som strekker seg rundt den nordlige halvkule nord for polarsirkelen. For at vi skal kunne se det berømte nordlyset, må himmelen være helt eller delvis klar. Det kan nesten bli enda mer spektakulært med spennende skyformasjoner. I tillegg til dette må man være tålmodig – det er ingen som vet når nordlyset kan dukke opp, men ofte viser det seg mellom 22 til 01. Men plutselig dukker det opp klokken syv på kvelden, eller klokka to på natta – og da er det bare å begi seg ut!