DANMARK

KØBENHAVN

TID FRA OSLO

1 t 10 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels til dyrt

 

I

KOMBINER

Malmø og Syd-Sverige

Regionen

København er Danmarks hovedstad og over en million mennesker bor her.
Byen er kjent for gastronomi, design og livskvalitet og byr på moderne arkitektur side om side med majestetiske palasser. Fra 2023-2025 er København verdens arkitekturhovedstad og det sier litt om all den spennende arkitekturen du kan oppleve her. I tillegg er det en by som satser på bærekraftig løsninger i alle sektorer og dette vises i måten å leve på.

 

Aktiviteter

København byr på kafeer, butikker og parker og historiske slott samtidig som du kan oppleve spennende samtidsarkitektur og gastronomi i verdensklasse.
Tivoli er et av hovedattraksjonene i byen, en fortryllende fornøyelsespark med alt fra ville aktiviteter til gode middager og konserter. På Langelinie kai finnes også den store lille attraksjonen Den lille havfrue som en bør få med seg på en firmatur.
København har en rekke moderne kunstmuseer og gallerier av verdensklasse som er verdt et besøk, sjekk ut SMK – det danske nasjonalgalleriet eller ARKEN Museum of Modern Art.
Når det gjelder mat er dette byen som har alt fra klassiske smørrebrød, moderne bistroer til Michelin-stjerne restauranter.

Overnatting

Radisson Collection Hotel, Royal Copenhagen er verdens første designhotell og skapt av den kjente arkitekten og designeren Arne Jacobsen. Bygningen som er fra 1960, imponerer fortsatt og hotellet ligger i et av de livligste nabolagene i København. Hotellet har en spennende japansk-peruansk fusion restaurant som er verdt å prøve. Tivoli og shopping i handlegaten Strøget er i gangavstand.

 

Must

Å gå rundt eller sykle i den koselige hovedstaden er inspirerende med ny og gammel arkitektur i skjønn forening sammen med de utallige spisestedene av ulikt slag.
Et besøk på kongefamiliens Amalienborg slott er et must og ta gjerne en tur innom museet eller se det kjente vaktskifte på slottsplassen. Rundetaarn fra 1600-tallet er det eldste fungerende observatoriet i Europa og et ikon i Københavns bybilde. Refshaleøen er blitt et av Københavns hippeste områder og et samlingspunkt for kreativitet, alternativ byutvikling og et stort kunstsenter med meget god mat.