SØR NORGE

Lindesnes

TID FRA OSLO

5 t 30 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Kristiansand/Lindesnes

Regionen

Lindesnes strekker seg fra Mandal og Lindesnes fyr langs kysten, til heiene i Marnardalen. Mandal er for mange kjent som en av Sørlandets hvite kulturbyer, med stolte kunstnere som har satt sitt preg på stedet. Lindesnes er å regne som et paradis for fiskeren, enten det er med interesse for sjøfiske eller laksefiske, eller for den som vil nyte stillheten ved å fiske i vann.

 

Overnatting

Lindesnes Havshotell ligger idyllisk til på Båly i Spangereid. Her er det like flott på sommeren som på vinteren. En koselig spasertur unna finner du Kråkevika med hvitkornet badestrand og glatte svaberg. Lindesnes fyr ligger kun 10 km unna og er et obligatorisk besøk å krysse av som Norges sydligste punkt.

 

Aktiviteter

Kommunen har erklært seg som en helårsdestinasjon som aktivt jobber med nye tilbud og tilrettelegging for både lokalbefolkningen og gjestene. Rafting, SUP- og kajakkturer, sykkelturer, fiskeguiding, elgsafari, havrafting, skjærgårdsturer, båtutleie og skating er noe en kan gjøre i Lindesnes.

Lindesnes fyr er Norges sydligste fastlandsfyr, og det første fyret som ble lyst opp i Norge. Tilbring noen timer, eller dager, og nyt været, vannet og naturen.

MÅ OPPLEVES!

Matopplevelse på Under!

Et besøk til restauranten Under utenfor Lindesnes er en opplevelse du sent vil glemme.

Selve bygningen, tegnet av Snøhetta – et spektakulært stykke arkitektur, der restauranten strekker seg fem meter under havoverflaten, med slående utsikt til alt livet i nærområdet.

Det viktigste er likevel maten, som er pønsket ut og perfeksjonert av mesterkokken Nicolai Ellitsgaard som høstet sin første Michelin-stjerne i vår. Restauranten ligger like ved Lindesnes Havshotell.