STORBRITANNIA

Aberdeen

TID FRA OSLO

1t 40 min

 

I

PRISNIVÅ

Lavt til middels

 

I

KOMBINER

Den skotske landsbygden

REGIONEN

Aberdeen er Skottlands tredje største by og kalles Skottlands blomst. Kallenavnet kommer av at byen har mange grønne lunger og parker overalt. Byen blir ofte overskygget av Edinburgh som destinasjon, men ikke la deg lure av grå granitt og tenke at byen er grå og kjedelig for den har virkelig mye å by på! Aberdeen er Skottlands viktigste havneby og sentrum for landets oljevirksomhet, og en pulserende universitetsby. Folk herfra er kjent for å være vennlige og pratsomme og du føler deg straks velkommen. Byen og området rundt har en spennende historie som vises på flere måter, her kan du oppleve alt fra slott, whisky-smaking, museer, små koselige landsbyer, puber og god mat! Reisen tar en 1 time og 40 minutter med fly fra Oslo og kun en time fra Stavanger

Aktiviteter

Til tross for grå granitt skinner solen mer i Aberdeen enn noe annet sted i Skottland og det gjør den til en fin by å utforske! Ta en gåtur i byen og se gamlebyen og stopp på en av de gamle fine pubene eller kafeer eller ta turen innom The Gordon Highlanders Museum som har mye krigshistorie, og som var et regiment i 1794 og som ble innlemmet i den britiske hæren i 1994.

Å reise litt ut av byen for å se det vakre landskapet og å besøke et gammelt slott som Dunnottar Castle er en opplevelse med sin dramatiske og vakre beliggenhet! Kanskje vil du ta den litt over en time lange fotturen på gamle stier ned til kystlandsbyen Stonehaven for å spise fish and chips og for å nyte havet og landskapet som en ekstra bonus. Det er også muligheter for en tur til Inverness og det skotske høylandet, den kongelige residensen Balmoral, eller spille golf på en av de mange golfbanene. Fine opplevelser venter!

 

OVERNATTING

Malmaison er et 4-stjerners hotell som har stilige rom inspirert av skotsk tradisjon blandet med helt moderne fasiliteter. Hotellet har en koselig atmosfære, flotte rom, utsøkt brasserie og veldig trivelig bar i avslappet stil. Hotellet tilbyr et treningsrom som er åpent 24 timer i døgnet og spa med ulike behandlinger.

MUST

Det er vel nesten umulig å besøke Skottland å komme utenom whisky. Whisky er en del av historien og tradisjonen til skottene og det er mange ulike destillerier rundt Aberdeen. Det produseres mye og whiskyen deres er best rett og slett i verden. Vi har lagt vår elsk på Fettercairn som er et gammelt veldrevet destilleri med utsøkt whisky – kort vei fra Aberdeen. Det er interessant og lærerikt å følge prosessen og avslutte med en smak av den skotske historien. Ta også turen innom den over 100 år gamle baren St. Machar for å smake på en av 140 maltwhiskyer i hyggelige omgivelser og god atmosfære.