VESTLANDET

Nordmøre Kristiansund Atlanterhavsvegen

TID FRA OSLO

Fra 1 - 2 timer

 

I

PRISNIVÅ

Middels/Høyt

 

I

KOMBINER

Atlanterhavsveien/ Angvik/Kristiansund

Regionen

De to kystbyene, Molde og Kristiansund, ligger strategisk til mellom de nasjonale turistveiene, Trollstigen og Atlanterhavsveien. Molde ligger sydvendt mot fjorden, og har utsyn mot Molde-panoramaet med hele 222 fjelltopper. Kristiansund er en av Norges mest karakteristiske byer med sin etterkrigsarkitektur, beliggende på fire øyer. I byene finner du et rikt kulturliv, blant annet landets eldste opera i Kristiansund og den årlige jazzfestivalen i Molde.


Aktiviteter

Med Romsdagsgondolen får du fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden fra Nesaksla (708 moh). En 360-graders utsikt over det imponerende Romsdalshorn, Vengetindene, Åndalsnes sentrum, frodige daler og den smaragdgrønne elva Rauma venter deg på toppen. I restauranten kan de besøkende nyte utsikten sammen med et deilig måltid. Her kan du betrakte naturen i ro og mak og utforske flere vandreturer på tilrettelagte stier.

Ytterst på Nordmørskysten ligger Smøla med sin enorme skjærgård. Her er mulighetene mange for gode naturopplevelser. F.eks. kan du dra på safari, fotografere, oppleve de spennende fiskeværene, bli guidet i skjærgården eller fiske sjø-ørret ute i havgapet.

I tillegg kan vi anbefale Bergtattmarmor gruver som et innholdsrikt alternativ for en firmautflukt.

Overnatting

Angvik Gamle Handelssted er en liten perle ved Tingvollfjorden på Nordmøre med sine 37 rom. Hotellet gir en perfekt balanse mellom eksklusivitet i en uformell, hjemmekoselig atmosfære.

MÅ OPPLEVES!

Norges vakreste bilreise?

Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer på en strekning på 8274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Vegarbeiderne opplevde hele 12 orkaner under byggingen av Atlanterhavsveien før den ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle.