VESTLANDET

HARDANGER

TID FRA BERGEN

ca 1 t 30 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels/Høyt

 

I

KOMBINER

Bergen/ Hardanger

REGION

Hardanger, verdens tredje lengste fjord og selve dronningen av alle fjorder.

Fjord, fjell og fonn. Fosser, hundretusenvis av frukttre og pulserende byger. Med en rik mat- og kulturhistorie, verdenskjente ikon og unike naturopplevelser, er det lett å forstå hvorfor Hardanger har vært et yndet reisemål i flere hundre år. Regionen, med kommunene Kvam, Eidfjord, Kvinnherad, Ullensvang og Ulvik, er et eldorado som er vanskelig å skildre med ord. Ønsker du å se en fantastisk og unik blomstring av frukttrær er mai tiden for å besøke regionen. Resten av året kan du besøke gårdene som nå selger sider av ypperste kvalitet.

Aktiviteter

Egentlig alt! Kajakk, vandreturer, Trolltunga, sidersmaking og sider-turer, båtturer, ski om sommeren, bading samt ekstremsport.

Overnatting

Det finnes flere gode overnattingsalternativ – alt avhenger av hvor en vil oppholde seg i regionen. Her er noen forslag:

Hardingasete

Hardingasete er satt sammen av 20 vestlandshus i ulike størrelse alle fra 1600 til 1870. Husene er restaurerte i gammel stil og byggeteknikk, og samtlige er utrustet med bad og toalett. Her bor du i naturen ved fjorden og har et ypperlig sted for å arrangere møter og firmaturer.

Hotel Ullensvang

Midt langs Sørfjorden i Lofthus ligger perlen Hotell Ullensvang med utendørsbasseng og frukttrær så langt øyet kan se. Kanskje det mest unike med Hotel Ullensvang er den vidunderlige utsikten – både oppover mot Hardangervidda, Folgefonna og ned mot Hardangerfjorden. Nyt den vakre hagen med tilhørende strand og opplev fjellturen Dronningstien – som ligger rett utenfor hotelldøren.


Hardangerfjord Hotel

Hardangerfjord Hotel ligger flott til i Øystese ved Hardangerfjorden med utsikt mot Folgefonna. Rett utenfor døra er en innbydende sandstrand laget for god avkjøling på varme sommerdager. Spildegarden ligger like ved hotellet og har gjennom sine 4 generasjoner produsert ypperlig siderkvalitet av eple, frukt og bær. Her får en guidet omvisning, smaking og kjøpt diverse varer i gårdsbutikken.

MUST – Båttur på Fjorden

 

MÅ OPPLEVES!

Båttur på Fjorden

Båttur på fjorden kombinert med siderbesøk. Et godt tips er å se Hardanger fra Sørfjorden som strekker seg helt inn til Odda. En anbefaling for å gjøre opplevelsen komplett, er å reise med hybridbåten «Vision of the Fjords» som inkluderer gardsbesøk og sidersmaking.