TYSKLAND

BERLIN

TID FRA OSLO

2 timer

 

I

PRISNIVÅ

Lavt til middels

 

I

KOMBINER

Potsdam

Regionen

Berlin er hovedstaden i Tyskland, som ligger på den nordtyske sletten, ved elven Spree. Totalt bor nesten 3,7 millioner mennesker i storbyen der befolkningsutviklingen har vært preget av både tilflytting og fraflytting. Byen har mange minoritetsgrupper fra land som Tyrkia, Polen, Italia og Russland.
Berlin er en byen som tiltrekker seg alle slags mennesker. Her finner du det trendy og kule i høyteknologisk innpakning sammen med 5 muséer på Museumsøya der kunst fra mer en 6000 år er samlet.

 

Aktiviteter

Det som gjør Berlin interessant for en firmatur er vidden og spennet den gir. Føl på kommunisttidens sanne symbol ved å sammen som gruppe kjøre en Trabant (DDR sin offisielle bil utstyrt med en firesylindret firetaktsmotor), og på den måten oppleve byens severdigheter som bl.a. Brandenburger Tor, East Side Gallery med gjenstående deler av muren, Checkpoint Charlie, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, moderne kunst i Kreuzberg og den svære og flotte Tiergarten. Om en vil oppleve Øst-Tyskland i egen form kan en besøke DDR Museum, og motsetning til andre museer har du her lov å ta på alt som er utstilt. Du kan også besøke en tro kopi av Hitlers bunker som viser deg hans vei til makten og den grusomme krigen som fulgte. Ikke glem å prøv byens mangfold i uteliv med mangfoldet som eksisterer i klubber, puber, barer og gode restauranter.

Overnatting

I hjertet av Berlin, like ved Brandenburger Tor, kun noen for skritt fra regjeringskvartalet, finner du det legendariske fem-stjerneres hotellet Adlon Kempinski Berlin. Hotellet ble først bygget i 1907 og byr på enestående service og moderne komfort. Hotellet innehar 307 rom og 78 suiter, to praktfulle ballsaler og 15 møterom samt 2 restauranter, Lorenz Adlon Esszimmer (2 Michelin-stjerner) og Quarré (nasjonale og internasjonale retter) som gjør det til et meget bra hotell for firma som er på gruppetur.


Must

Riksdagsbygningen er et must-see for førstegangsbesøkende i Berlin. Gå opp spiralgangveien til Riksdagens flerdelte glasskuppel for å nyte panoramautsikten over Berlin. Innta gjerne et lite måltid i Restaurant Käfer som ligger her i toppen av bygget med egen takterrasse. Ta deg også til tid å spasere rundt bygningen på utsiden og sett deg ned på den enorme plenen der du kan beundre den slående fasaden og eksteriøret i ro og mak.