VESTLANDET

Stavanger og Omegn

TID FRA OSLO

40 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels/ Høyt

 

I

KOMBINER

Stavanger/ Sola/ Preikestolen

Regionen

Stavanger er en naturlig base for noen av Norges mest unike naturopplevelser. Hva med et cruise på Lysefjorden eller gå opp til Prekestolen eller Kjerag for å kjenne at du lever? Du rekker faktisk å gå til Prekestolen på en dagstur. Med den undersjøiske tunnelen fra Stavanger til Tau er det kun en 30 minutters kjøretur med bil eller buss frem til Preikestolhytta. Herfra går en i ulendt terreng opp på ca. 2 timer.

Byen Stavanger er en av våre beste gourmet-byer med Michelin-stjerner i RE-NAA og Sabi Omakase/Enso. Et lite tips er å besøke regionen under Gladmat, som er Nordens største matfestival i månedsskiftet juni til juli. Regionen er også kjent for de flotte Jærstrendene med kilometerlange og kritthvite strender.

Overnatting

Bo like ved Stavanger by på vakre Sola Strand Hotel der sjøluften er synonymt med Solastranden – en av Norges fineste strender. Hotellet har egen strandbar, et stort spa-anlegg med svømmebasseng samt et meget godt konferansesenter som gjør stedet perfekt for en kombinasjon av konferanse og sosiale aktiviteter.

Aktiviteter

Besøk det lokale bryggeriet Lervig Local som tilbyr en rekke øl-varianter eller begi deg ut på en tur i byen for å oppleve gatekunsten i østre bydel. Stavanger har et variert og bredt kulturliv med mange muséer og gallerier – alt fra et av Europas beste symfoniorkestre i et fantastisk konserthus, til museumet, MUST, som er det eneste i Norge som dekker fagområdene natur-, kultur – og kunsthistorie, samt sjøfart og industri.

Om du ikke vil gjennomføre utflukter til Preikestolen og Kjerag kan du besøke Kongeparken eller dra til Hafrsfjord der en kan få vite mer om vikingene og slaget som fant sted her i år 872.

MÅ OPPLEVES!

Flor og Fjære

Et besøk til Flor og Fjære – verdens nordligste palmehage. Her kan du oppleve planter og blomster av en annen verden. En omvisning i den bugnende parken gir innblikk i 3 generasjoners lidenskap for å lage verdens vakreste hager. Du avslutter med et godt måltid i restauranten på huset. Stedet ligger på øyen Hidle – 30 minutters båttur fra Stavanger sentrum.