NORD NORGE

Vesterålen/Andøya

TID FRA OSLO

2 t 35 m

 

I

PRISNIVÅ

Høyt

 

I

KOMBINER

Lofoten og
Vesterålen eller
Vesterålen og Senja

Regionen

Vesterålen ligger lengst nord i Nordland fylke og rett nord for Lofoten. Geografisk omfatter Vesterålen øyene Andøya, Langøya, Hadseløya, den vestlige delen av Hinnøya, den nordlige delen av Austvågøy, og flere andre, mindre øyer.

Øyriket Vesterålen er mulighetenes rike, kjent for et variert aktivitetstilbud for alle. Området står ikke tilbake fra Lofoten med sin natur og allsidighet.


Aktiviteter

Hvor skal en begynne? Til havs, fjells eller historievandring. Hva med; Bleiksstranda er en hvit, finkornet sydhavsdrøm av en strand? På klare, fine vinterdager går man hit for å høre drønnet fra fjerne stormer i bølgene, for å bygge sandslott og skrive navnet sitt i sanden.

Eller en tur til Andenes? Andenes er et lite bysamfunn på rundt 3000 mennesker, og var gjennom historien en av kystens viktigste fiskevær. Ellers anbefales en tur i havna, og kaffe på stedets trivelige konditori. Rett sør for Andenes ligger Andøya Space Center, hvor det sendes ut raketter og satellitter.

Vesterålen har mange fiskevær – noen gamle og nedlagte, andre med moderne og aktive fiskemottak. Mest kjent og besøkt i dag er nok det unike fiskeværet Nyksund. Her kan du oppleve kunst, mat i verdensklasse – og få en guidet tur langs Dronningruta.

Overnatting

Dra til Kvitnes Gård for en matopplevelse av de sjeldne. Her har kjøkkensjef Hallvar Ellingsen lagt ned mange timer med å restaurere den gamle gården fra 1850-tallet. Hallvar har mange års erfaring fra topp-restauranter i Oslo og han har følgende visjon for restauranten:

«Reisen til et måltid på Kvitnes begynner ikke idet maten blir tilberedt på kjøkkenet. Det tar år med forberedelser – fra kompost, næringsrik jord, rett fôr, de rette værforholdene til høsting og slakting. Alt henger sammen».

 

MÅ OPPLEVES!

Hvalsafari

Ingen steder i Norge kommer så nær det dype havet så nært land som utenfor Andøya. Eggakanten ligger bare en halvtime ut med båt, og havet her ute myldrer av liv. Dermed kommer de store spermhvalhannene inn for å jakte på blåkveite og blekksprut og kan med rette tilby hvalsafari-garanti!