ISLAND

REYKJAVIK

TID FRA OSLO

2t 50 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels til høyt

 

I

KOMBINER

Vestmannaeyjar

REGIONEN

Reykjavik er Islands hovedstad og største by. Den er også verdens nordligste hovedstad og over halvparten av de 330,000 islendingene bor rundt eller i byen som ligger på øyas sørvestlige kyst. Det tar litt under 3 timer med fly fra Oslo til denne spektakulære øya like sør for Polarsirkelen. Vulkanøya er kjent for dramatisk natur, varme kilder og sitt uteliv med mange musikkfestivaler.

Aktiviteter

Det er mange attraksjoner i byen som er fin å gå rundt i. Hallgrimskirkja ruver stolt i byen og det er et mangfold av restauranter i sentrum. I tillegg er det spennende shopping der fargerike designbutikker blandet med fortauskafeer skaper en god atmosfære. Men, det skjer mye litt utenfor bykjernen og vi anbefaler et besøk til de varme kildene som Den blå lagune eller Sky Lagune. Følelsen av å være i ett med naturen når man bader i en varm kilde samtidig som det snør er ubeskrivelig. Et av hovedstadens mest karakteristiske landemerker er Perlan som er et opplevelsesmuseum og er en roterende glasskuppel med restaurant og observasjonsdekk som tilbyr en imponerende panoramautsikt over byen. Hvalsafari er også populært og det finnes mange spennende naturopplevelser utenfor Reykjavik som er verdt å få med seg.

OVERNATTING

The Reykjavik EDITION Hotel er et femstjerners hotell som ligger i sentrum av byen ved den gamle havnen. Hotellet har flere restauranter og utsikt over byen og havet. I gangavstand ligger shoppingområdet og Harpan konsert og konferansesenter. Hotellets spa har egen bar, hammam og steam-rom noe som er populært for gjestene. Treningsrommet er åpent hele døgnet.

MUST

Gå rundt i byen og få med deg atmosfæren i denne unike hovedstaden, samtidig som du kan se Harpa konserthus. Reykjavik har de siste årene satset mye på matopplevelser og har mange godbiter å by på. Naturen og været omfavner byen på en dramatisk måte og er en opplevelse i seg selv.