TJEKKIA

Praha

TID FRA OSLO

ca 2 timer

 

I

PRISNIVÅ

Alle

 

I

KOMBINER

Praha

Regionen

Praha, den gylne hovedstaden med de hundre spir, er utrolig vakker og unik og den største byen i Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Praha er et av de mest populære turistmålene i Europa. Og hvorfor skulle det ikke være det? Den er utrolig vakkert, full av kultur, koselig gater, gode restauranter og kneiper og gode shoppingmuligheter. Byens historie går 1000 år tilbake. Og ølet? Det beste i Europa.

Aktiviteter

Til tross for Prahas livlige invasjonshistorie, har gamlebytorget vært relativt uberørt siden det 10. århundre. Torget i seg selv er det perfekte stedet å beundre den fantastiske arkitekturen Praha har å tilby, og hvis det ikke er din greie, opplev de forskjellige gateartistene, musikerne og butikkene som strekker seg rundt gatene som vil absolutt holde deg underholdt.

Praha slott ligger i Hradcany (slottsborgen) og er uten tvil byens mest populære turistattraksjon, og det er lett å se hvorfor. Det fantastiske slottet har tradisjonelt vært sete for tsjekkiske herskere og er i dag presidentens offisielle residens. Inngang til eiendommen til slottet er gratis, selv om mange bygninger som St. Vitus-katedralen, St George-basillikaen og Golden Lane kan besøkes med en kombinert inngangsbillett.

Overnatting

Den verdensberømte parisiske restaurant-bar-lounge Buddha Bar-konseptet åpnet i 2009 det legendariske Buddha Bar Hotel Praha, i hjertet av byen, bare noen få skritt fra gamlebytorget.

Dette relativt nye boutique hotell-konseptet med navnet har bidratt til en ny stilretning der luksuriøse rom og utsøkte suiter fremhever Buddha Bar Hotel Praha essensen av moderne asiatisk interiørdesign med en blanding av fransk kolonial innflytelse.

 

MUST

Er du i Praha må du nesten prøve ølet. Tsjekkerne er over middels glade i øl og konsumerer mer av brygget enn noen annen nasjon i verden. Den mest kjente er kanskje Pilsner Urquell, men det finnes et utall lokale varianter og omvisning på bryggeri er populært. Livet på pubene er sterkt knyttet til den tsjekkiske folkesjela og kulturen i landet og et pubbesøk er et must.