Nederland

HAAG

TID FRA OSLO

2 t 40 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Amsterdam eller Rotterdam

Regionen

Den Haag er Nederlands tredje største by og administrasjonssentrum og ligger vakkert til ved Nordsjøen. Byen har litt over en halv million innbyggere. Det tar litt under 2 timer fra Oslo til Amsterdam med fly og ca. 40 minutter med tog fra Schiphol flyplass til Haag. Byen har fantastiske strender som er populære som er omkranset av sjarmerende strandrestauranter og hoteller. Haag har også et utall av butikker, kafeer, konserter og dansesteder, gallerier, museer og restauranter og alt ligger til rette for alle som elsker kultur, shopping og uteliv.

Aktiviteter

Haag sjarmerer med sine historiske monumenter som parlamentets bygninger og kongens palass. I tillegg til dette bør du ta deg tid til å se folkelivet på torgene, kirkene og de mange små caféene og restaurantene.
Haag på sykkel er også en flott opplevelse da det er lagt til rette for sykler. Vi anbefaler å sykle med en guide gjennom torg og små gater da du vil se byen på en ny måte.
Den lange, brede sandstranden i Scheveningen (ca. 20 minutter fra Haag sentrum med trikk) er et godt utgangspunkt for ulike aktiviteter der det foregår alt fra sandvolleyball til andre beach-aktiviteter. Mulighetene er mange ved stranden og vi kan også anbefale å slappe av på en av de mange strand-restaurantene med et godt grill-måltid.

Overnatting

Grand Hotel Amrath Kurhaus er et ærverdig hotell fra 1818 som ligger på standen i bydelen Scheveningen. På 1800-tallet var hotellet kjent for sitt kurbad, sine konserter og gallamiddager. Hotellet imponerer fortsatt i all sin prakt og man kan lett fornemme hvordan det var på den tiden. Her kan du nyte mat fra hele verden fra av en av de 8 restaurantene på hotellet. Hotellet har spa, med ulike behandlinger og innendørs basseng.

Must

Når du er i Haag, er det er vanskelig å ikke å smake på nasjonaldrikken Genever. Dette brennevinet er laget av korn og får en egen karakteristisk smak ved tilsetting av einebær og andre smaksstoffer ved siste destillasjon. Drikken er kun lov å lage i Nederland og Belgia og i Haag kan du kan gå på Genever-smaking på flere koselige steder. Vi har flere i bakhånd for deg. Mauritshuis var huset til greve Johan Maurits Van Nassau-Siegen og er i dag en perle av et museum! Her finner du verdenskjente kunstnere som Vermeer, Rembrandt og Steen. Et av de mest kjente bildene er Vermeers mesterverk Girl With a Pearl Earring. Haag er byen som er «up and coming» og har så mye å by på!

Haag Food market