VESTLANDET

BERGEN

TID FRA OSLO

40 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels/ Høyt

 

I

KOMBINER

Bergen/ Norway
in a Nutshell

Regionen

Bergen og omland er en storbyregion i den nordvestlige del av tidligere Hordaland fylke og omfatter Bergen by og strilelandet (Midthordaland og Nordhordaland). Av disse bor 66,3 % i Bergen kommune og 33,7 % på Strilelandet (omlandet). 45 % av arealet er fjellområder som ligger høyere enn 300 meter over havet.

 

Aktiviteter

Som nest-største by i kongeriket står ikke Bergen tilbake på aktiviteter og gjøremål. Blant de mest kjente severdighetene er Bryggen, Akvariet, Fløibanen og Fisketorget. Det arrangeres mer enn 60 festivaler og store konserter gjennom året. Kanskje du kan kombinere ditt firmabesøk med et besøk på Koengen der en verdensstjerne er i aksjon? Mat og drikke-aktører har slått seg frem de siste årene med lokalbryggeri og gin-destilleri i verdensklasse sammen med gode restauranter i kort gange fra sentrum. Kombinér gjerne besøket med en båttur i skjærgården for et besøk til vakre Cornelius restaurant der det serveres dagsfersk fisk og skalldyr.

 

Overnatting

Opus XVI Hotel er med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen – et steinkast fra Fisketorget.

Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», og er et kjent landemerke i Bergen.

Hotellets vertskap er slektninger av Edvard Grieg og hotellets ønske er å gi sine gjester en annerledes hotellopplevelse – en opplevelse som gir gjesten et innblikk i komponistens liv. Klassisk Afternoon Tea arrangeres i helgene i samme rammer som i West End i London.

MÅ OPPLEVES!

Ulriken

Gå eller ta banen opp til Ulriken (Bergens høyeste fjell). Dette er en populær tur for bergensere og tilreisende. Om du er klar for å ta beina fatt dra til Montana (like ovenfor Haukeland sykehus) og gå opp sherpatrappene med 1333 trappetrinn! På toppen kan du nyte et kaldt glass med edle dråper på restaurant Sky:Skraperen.