ITALIA

ROMA

TID FRA OSLO

3 t 15 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels–høyt

 

I

KOMBINER
Napoli/Amalfi

Regionen

Roma, byen som har alt og som passer for de som elsker god mat og vin, vandre i historiens vugge og liker storbyer. Byen er Italias administrative, kulturelle og religiøse sentrum og omslutter Vatikanstaten som styres av paven. Som midtpunkt i Romerriket har byen spilt en vesentlig rolle i verdenshistorien gjennom flere hundre år. Store deler av Roma står på Unescos liste over kultur- og naturarv som gjør at byen har en enorm tiltrekning på turister året rundt.

Aktiviteter

Det er et utall ting og se og gjøre i Roma, det blir aldri kjedelig! Colosseum er en av de mest populære attraksjonene. Denne enorme arenaen rommet over 50 000 mennesker og ble brukt til gladiatorkamper. Det går an å forestille seg brutaliteten i denne underholdningen og stedet er nettopp blitt renovert for første gang på over 2000 år. Det 2000 år gamle templet Pantheon er i seg selv et underverk og regnes som et av de mest innflytelsesrike monumenter i den vestlige verden. Pantheon ble bygget av keiser Hadrian på 120-tallet som et sted romerne kunne tilbe gudene og det er fortsatt i bruk til bryllup, begravelser og messer. Forum Romanum er som en vandring i historien og du kan gå i ruinene fra byens storhetstid og fornemme et travelt byliv med rettsmøter, gladiatorkamper, torghandler og politiske samlinger.

Overnatting

Villa Agrippina Gran Melia er et nydelig hotell med perfekt beliggenhet og gangavstand til flere av Romas severdigheter. Hotellet har et utendørs svømmebasseng og et flott spa. Rommene er moderne og luksuriøse, og hotellet har en fantastisk restaurant med italiensk mat selvfølgelig!

MUST

Et besøk til verdens minste stat og Peterskirken er et must! Vatikanstaten med sine 825 innbyggere har flere museer der det sixtinske kapellet som det mest unike omgitt av Michelangelos vakre og kjente malerier. Den største bygningen i staten er Peterskirken som ble designet av Michelangelo og med flere på 1500- tallet og har til nylig vært den største som noensinne har vært bygget.