NORD NORGE

Støtt/Helgeland

TID FRA OSLO

2 t fly - 1 t båt til Støtt

 

I

PRISNIVÅ

Middels/høyt

 

I

KOMBINER

Bodø/Støtt

REGIONEN

Helgeland er en region i den sørlige delen av Nordland fylke. Området strekker seg fra grensen mot Trøndelag fylke og distriktet Namdalen i sør og opp til Kunna og Saltfjellet i nord, hvor det grenser til regionen Salten. Polarsirkelen går gjennom Helgeland, nord i distriktet.

Støtt er et lite fiskevær i Meløy kommune i Nordland. Stedet ligger på øyene Innerstøtt og Svenningen i øygruppa Støttvær, vest for Kunna og nordvest for Reipå – også kalt Top of Helgeland.

Aktiviteter

Støtt er den perfekte base for kajakk på Helgelandskysten. Helgelandskysten består av over 12000 øyer og har store uberørte friluftsområder.

Støtt er godt tilrettelagt for sykkel. Her er det små veier hvor du kan sykle rundt på øya. Det er skiltet godt på en 8-9 km veistrekning. Du kan leie sykkel på Støtt eller ta med deg din egen sykkel på hurtigruten fra Bodø.


Overnatting

Når du overnatter på Støtt sover du godt i de restaurerte bygningene på det gamle handelsstedet. Den historiske bygningen oser av gammel kystkultur kombinert med herskapelige stil. Dundyner og antikvariske møbler er med på å gi deg en spesiell opplevelse på ekte nordnorsk vis.

MÅ OPPLEVES!

Vegaøyene

Vega og Vegaøyen fikk verdensarvstatus i 2004 for å bevare den unike kultur- og naturarven folket på Vega holder levende gjennom den unike ærfugldrifta på øyene. Dette spesielle samspillet mellom menneske og natur, mellom fiskebønder, fuglevoktere og ærfuglene på Vega, har vært en bærekraftig levemåte på Vega i over 1500 år.