Svalbard

TID FRA OSLO

2 t 55 min

 

I

PRISNIVÅ

Høyt

 

I

KOMBINER

Longyearbye/ Pyramiden/ Barentsburg

Regionen

Svalbard er en norsk arktisk øygruppe på toppen av verden med uendelige områder med uberørt og rå villmark. Svalbard består av alle øyer, holmer og skjær mellom 74° og 81° nordlig bredde og 10° og 35° østlig lengde. Spitsbergen er den største øyen på øygruppen, hvor Newtontoppen er det høyeste fjellet, 1713 moh.

Siden Svalbard er utenfor Schengen gjennomføres det ID-kontroll ved inn- og utreise for alle som reiser til/fra Svalbard. Dette gjelder også for nordmenn. Alle gjester med utenlandsk statsborgerskap må ha med pass eller nasjonalt ID-kort.

 

Aktiviteter

Å arrangere en tur til Svalbard er en drøm med det meget varierte tilbudet som finnes. Husk at sesongene deles inn i tre deler med; Nordlysvinter fra 1. okt. til 28. feb., Solvinter fra 1. mars til 16. mai og Polarsommer fra 17. mai til 30. sept. Under nordlysvinteren og solvinteren er snøscooter- og hundekjøring blant de mest populære aktivitetene, mens under polarsommeren er båtturer, fotturer og kajakk svært populært.

Overnatting

Bo på Svalbard Hotel The Vault – et lite boutique-hotell med nytt og funksjonelt design. Konseptet bak den minimalistiske arkitekturen til The Vault er inspirert av Svalbard Globale Frøhvelv. Hotellet har en restaurant som baserer jeg på det japanske kjøkken med retter som sushi, ramen, tempura og dumplings. Prøv også Huset Restaurant som har vært kritikerrost i en årrekke med en av Skandinavias største vinkjellere.

 

MÅ OPPLEVES OM VINTEREN!

Nordlys og mørke!

Under nordlysvinteren står sola minst 6 grader under horisonten, noe som gjør at det er totalt mørke 24 timer i døgnet. Det eksisterer altså ingen forskjell på natt og dag, annet enn på klokka!

De eneste lyskildene i denne perioden er månen, stjernene og nordlyset. Det å være utendørs på en kald og klar dag (eller natt) på denne årstida, gir deg virkelig store perspektiver på tilværelsen.

MÅ OPPLEVES OM SOMMEREN!

På sommeren anbefales et besøk til gruvesamfunnet Barentsburg og spøkelsesbyen Pyramiden. Om sommeren kan en reise med båt og turen inkluderer omvisning i byene og mulighet til å komme inn i noen av byggene. Pyramiden er en surrealistisk spøkelsesby midt i den arktiske villmarken, mens Barentsburg, Svalbards nest største bosetning, er en fargerik liten gruveby med 450 innbyggere, der en får oppleve gammel arkitektur fra sovjettiden.