SPANIA

PALMA

TID FRA OSLO

3t 30 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels til høyt

 

I

KOMBINER

Mallorcas flotte strender

REGIONEN

Palma de Mallorca i Spania, er Balearenes hovedstad og er en liten storby med stor personlighet. Det bor over 600 000 mennesker i denne vakre byen som har utviklet seg til å bli mer og mer moderne, men fortsatt har sin historiske sjarme. Øya Mallorca er et kjent og yndet feriested for nordmenn og flytid fra Oslo er 3 timer og 30 minutter.

Aktiviteter

En reise til Palma, også kalt Middelhavets perle, er herlig hele året takke være det milde klimaet. Ta en tur på havnen og du kan se luksusyachtene som ligger på rekke og rad mens høyreiste palmer danner rammen rundt den vakre strandpromenaden. Noen minutter unna ligger trange middelalderske smug og gater med koselige restauranter og butikker. Det er gå-avstand til det meste i Palma som gjør det lett å utforske byen. Det er mye vakkert å se av monumenter, slott, festninger, kirker og øvrig arkitektur og de fleste severdigheter ligger i gamlebyen Casco Antiguo. En av de mest kjente landemerkene i Palma er katedralen, Le Seu, som det tok 400 år å bygge som er et imponerende byggverk. Det er også verdt å ta turen innom Fundacio Miro Mallorca som er et museum for en av Spanias mest kjente kunstnere, Juan Miro, som rommer mer enn 600 av hans verker.
Du finner alt av shopping her fra dyre luksusmerker til de billigere spanske kjedene som Bershka og Pull and Bear i området Borne midt i byen.

OVERNATTING

El Llorenc de la Marer et 5 stjerners hotell som ligger rolig til i kvarteret Calatrava i gamlebyen. Det har god beliggenhet med kort vei til sentrum og katedralen Le Seu. Hotellet har nydelige rom og fasiliteter. På toppen av hotellet er det takterrasse med infinity-pool, solsenger og en fantastisk utsikt over havet. Her serveres det drinker og nydelig mat fra restauranten. I tillegg har hotellet egen spa-avdeling med innendørs svømmebasseng, boblebad, sauna og damprom, og du kan bestille ulike velværebehandlinger.

MUST

Ta en tur opp på Castell de Bellver, borgen som troner over byen og gir en god utsikt og inntrykk av både byen og sjøen. Området er et yndet friluftsområde for Palmas innbyggere. I tillegg er det et must å nyte det spanske gode kjøkken og da spesielt tapas! Du finner mange gode tapasrestauranter i gamlebyen. Palma er fullt av historie og må bare oppleves og nytes som den vakre storbyen den er!