HELLAS

Athen

TID FRA OSLO

1t 40 min

 

I

PRISNIVÅ

Alle

 

I

KOMBINER

Greske øyer

REGIONEN

Athen er hovedstaden og den største byen i Hellas med over 3 millioner innbyggere og er det økonomiske, politiske, industrielle og kulturelle senteret i landet. Det tar litt under 4 timer med fly fra Oslo til Athen.

Athen har i flere tusen år vært et senter for kunst, kunnskap og filosofi og har derfor mange severdigheter i tillegg til et deilig middelhavsklima som gjør det til et populært turistmål. Byen har også et yrende uteliv – Athen er byen som har noe for de fleste.

Aktiviteter

Å gå rundt i Athen er som å gå tilbake til historiens vugge og arven fra antikken er godt synlig. Man kommer ikke unna et besøk til de historiske og storslåtte oldtidsruinene på Akropolis eller Parthenon som er episke landemerker for den vestlige sivilisasjonen. Nabolagene og bakgatene i Athen viser på sin side sin vakre, moderne og avslappende energi, med livlige, urbane restauranter og tøffe gallerier. Athen har også en rekke museer og Nasjonalt arkeologisk museum er verdt et besøk sammen med det kjente Herakleidon-museet.

 

OVERNATTING

The Margi er et 5 stjerners hotell et lite stykke fra sentrum i rolige omgivelser med Astri-stranden rett ved. Her får du luksuriøse omgivelser med flotte rom og du kan også nyte hotellets spa eller bade i et innendørs eller utendørsbasseng. Restaurantene serverer organisk og spennende mat fra gresk og internasjonalt kjøkken.

MUST

Athen er en fantastisk storby, og gir også muligheten for å besøke de greske øyer som er elsket av nordmenn. Hvis du leter etter pusterom fra det travle livet, er en tur ut på øyene perfekt. Hver og en av øyene har sitt unike særpreg og fra Athen kan du ta et dagscruise til øyene Hydra, Poros og Aegina hvor du kan nyte utsikten til kysten av Hellas fra det åpne båtdekket og få følelsen av det enkle og koselige øylivet.