NORD NORGE

LOFOTEN

TID FRA OSLO

2 t 25 min med
fly til Svolvær.
1 t 35 min til Evenes

 

I

PRISNIVÅ

Høyt

 

I

KOMBINER

Lofoten med
Vesterålen
eller Bodø
med Lofoten

Regionen

Lonely Planet har tidligere uttalt at Lofoten er en av verdens vakreste øygrupper!

Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader. Fra Raftsundet i nordøst til Røst i sørvest står et utall av destinasjoner i kø for å besøkes. Å plukke ut noen er vanskelig.

Aktiviteter

Her får du det meste! I øygruppens varierende landskap kan du vandre, fiske, dra på havrafting eller dykke. Om du ønsker gourmet-opplevelser frister regionen med flere idealister som serverer det beste fra øygruppens og havets matfat.

Om vinteren frister fjelltoppen både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse, mens om sommeren er Lofoten et av Norges beste, og verdens nordligste, områder for surfing.

Overnatting

Svolvær er den aller beste basen for overnatting siden en når over mange perler innen 2 timer herfra (ca. 2 timer til Evenes og 2,5 timer til Reine i sydvest). Bo på flunkende nye Thon Hotel Svolvær (åpnet sommeren 2021) som har et eget fiskebruk med glassvinduer rett inn til hotellrestauranten. Dette hotellet egner seg meget godt for grupper i alle størrelser.

 

MÅ OPPLEVES!

Havørnsafari kombinert med besøk til Trollfjorden og Skrova. Ankommer du fra Evenes kan du korte ned turen til Svolvær med en hurtig og eventyrrik ribbåt-tur der du får se perler langs fjorden på vei til ditt overnattingssted.