SPANIA

BARCELONA

TID FRA OSLO

3t 20 min

 

I

PRISNIVÅ

Middels til høyt

 

I

KOMBINER

Sitges eller Tossa del Mar

REGIONEN

Barcelona ligger ved middelhavskysten i det nordøstlige Spania, og er hovedstad i den autonome regionen Catalonia. Storbyen er med sine vel 1,6 millioner innbyggere nest største by i Spania. Identiteten til byen er stor og sterk at en løsrivelser fra Spania er et vedvarende tema. Og katalanerne har mye å være stolte av: Kultur, arkitektur, fotball, mat, historie, shopping og restauranter i hopetall. Dette er noen av årsakene til at Barcelona rangeres som et av verdens mest attraktive reisemål. 

Aktiviteter

En skal være god den som klarer å komme opp med Barcelonas severdigheter i noen få setninger. Byen har alt: Kultur, arkitektur i flere tidsepoker, mat i verdensklasse, hoteller av alle kategorier og en strand som svært få andre storbyer kan skilte med. Når du er på bedriftstur anbefaler vi å se byen med de gule GoGars (små elektriske kjøretøy med en 49 cc-scootermotor) der du garantert får oppleve La Rambla til gamle Barcelona, Arc do Triomphe, marinaen, Gaudís mange bygninger og ikke minst pulsen på denne fargeklatten av en by. Et tips på kvelden som gjøre best i grupper er å arrangere en Tapas Crawl-middag der en går fra den ene tapas-restauranten til den andre. Sist men ikke minst, dra opp til dra opp til Montjuic-høyden som har nydelig utsikt over Barcelona. Her kommer du opp via taubanen ned fra Barceloneta eller ved hjelp av turistbuss.

OVERNATTING

Vi kan varmt anbefale 5-stjerners-hotellet Gran Hotel Central beliggende i kort avstand fra La Rambla og en 20 minutters gåtur fra stranden. I tillegg har hotellets Skybar en av de beste utsiktene over Barcelona. Den har meget god plass til deg og din gruppe som er på firmatur, og skulle du føle for det finnes et innbydende infinity-pool for en nedkjølende dukkert.

MUST

Et besøk til kirken «La Sagrada Familia» er noen en definitivt må gjøre når en besøker Barcelona. La deg fascineres av Antoni Gaudís lekne arkitekturstil av kupler, fliser, tårn og dekorasjoner rundt dette mesterverket. Fortsatt er kirken ikke ferdigstilt, men etter planen skal den stå endelig klar i 2026 – 100 år etter Gaudís død.