TYRKIA

Istanbul

TID FRA OSLO

1t 40 min

 

I

PRISNIVÅ

Lavt til middels

 

I

KOMBINER

Antalya

REGIONEN

Istanbul er med sine nesten 20 millioner innbyggere den største byen i Tyrkia. Byen som frem til 1930 het Konstantinopel er nå en megaby som ligger både i Asia og Europa skilt av Bosporos-stredet. Byen ble trolig grunnlagt i år 660 f. Kr. og er en av Europas eldste byer og som spilt en viktig rolle i mange historiske hendelser gjennom århundrer. Istanbul er nå en moderne storby med rikelig av historiske minner. Byen er også sentrum for landets industri, handel, finansvesen og kulturliv. Det tar ca. 3 og en halv time å reise fra Oslo til Istanbul.

Aktiviteter

Byen er unik på mange måter, vakker, travel og med et historisk bakteppe. Ønsker du deg tilbake til fortiden er et besøk på Arkeologisk museum perfekt. Det består av tre ulike deler som byr på over en million arkeologiske funn fra alle sivilisasjoner med bl.a. effekter fra Alexander den store. Istanbul har mange vakre og kjente moskeer som Hagia Sofia og Den blå moskeen. Den blå moske er et av Tyrkia og Istanbuls mest kjente landemerker og ble bygget tidlig på 1700-tallet. Den har fått navnet fra den blåfargede steinen og har fantastisk keramikk-kunst og vinduer i farget glass. En fin og populær måte å se byen på er cruise på Bosporos-stredet der du kan se palassene til de ottomanske sultanene og nyte utsikten til den asiatiske og europeiske siden av stredet. Er du glad i shopping finnes det alt i kjente luksusmerkevarer til de berømte bazarene, markeder som selger alt fra krydder til klær, ja det meste. Her er det pruting som gjelder!

 

OVERNATTING

Hilton Bomonti er et stort og imponerende hotell litt utenfor sentrum, men likevel tett på aktivitetene. Rommene er store og lyse og hotellet har en veldig god frokost i tillegg til restauranter og barer. I tillegg finnes det treningsrom og et luksuriøst spa der du kan få ulike velværebehandlinger samt tyrkisk hammam, noe som anbefales.

MUST

Et must og den mest populære turist attraksjonen i Istanbul er moskeen Hagia Sophia. Den er en viktig historisk bygning som ble satt opp i 537 f.Kr. og var en kristen kirke frem til 1453 da ble den omgjort til moské. Fra midten av 1900 tallet har bygget vært brukt som museum. Stor vakker og storslått pryder den byen og må oppleves. Når du først er i Tyrkia, er det mye deilig og spennende mat som må prøves. Nasjonalretten kebab og tyrkisk vin er et must du bare må få med deg!