ØSTLANDET

Gudbrandsdalen
Gourmet-rute

TID FRA OSLO

3 t og 30 min til Skåbu

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Sjoa og Skåbu

Regionen

Hovedveien mellom Oslo og Trondheim går rett gjennom Gudbrandsdalen, men perlene finner du langs omveiene og avstikkerne. Langs veien kjent som «gamle E6» finnes flere koselige tettsteder som Fåvang, Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam.

Gudbrandsdalens mektige fjell, buldrende elver, frodige skoger og rike kulturarv har gitt inspirasjon til kunstnere, kokker og utendørsentusiaster i flere hundre år.

Overnatting

Skåbu fjellhotell er et lite, intimt og hjemmekoselig familiedrevet hotell som ligger naturskjønt til i den lille fjellbygda Skåbu i Gudbrandsdalen. Her bor du i flotte, nye moderne rom midt i den norske fjellnaturen. Hotellet byr på gourmet-mat av høy klasse og er en ideell base for utflukter og for lokale matreiser.


Aktiviteter

Bli med på en reise i ekte og reine smaker gjennom Gudbrandsdalen!

Matrute Gudbrandsdal er et samarbeid mellom Gudbrandsdalsmat, Nasjonalparkriket og Visit Lillehammer om videreutvikling av gode lokale mat- og drikkeopplevelser.

Matruten går fra Annis Pølsemakeri via Øyens Hjemmebakeri til Lom Bryggeri. Dette er bare noen av de lokale, idealistiske matprodusentene i området og avslutningen på reisen ender på Skåbu Fjellhotell med en utstøkt middag.

Gudbrandsdalen er kanskje det beste utgangspunkt for fjellturer i Norge. Kombinasjonene er uendelige. Prøv oss for alternativer.

Naturen innbyr til de fleste aktiviteter hele året, men regionen byr på flere kulturarrangement som den verdenskjente forestillingen «Peer Gynt», fremvist på Gålåvatnet hver sommer.

MÅ OPPLEVES!

Sykkeltur eller gåtur i fjellheimen

Lei en sykkel eller gå i den majestetiske fjellheimen. Dette gir deg energi, ro og balsam for sjelen.