TRØNDELAG

Røros

TID FRA OSLO

55 min med fly

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Røros/ Trondheim

Regionen

Høyt til fjells, midt på Rørosvidda og med «Bergstadens Ziir» (Røros kirke) som en spydspiss blant gamle trehus fra 1600-tallet, finner du den stemningsfulle bergstaden Røros. I små og smale gater kan du slentre rundt og oppleve den unike verdensarven. Her er atmosfæren så behagelig og hyggelig at du kjenner roen senke seg.

Aktiviteter

Vandring i Røros bergstad, som står på UNESCOs liste over verdensarv anbefales der trehusene og gatestrukturen som ble bygget på slutten av 1600-tallet, fortsatt er nesten urørt. Historiens sus hvisker i gatene samtidig som folkene som bor her sørger for at småbylivet er levende, akkurat som i landsbyer du kjenner fra utlandet. 

Opplev Rørosmuséet eller ta deg en tur med MS Fæmund på innlandshavet «Femunden».


Overnatting

Bergstadens Hotell ligger sentralt plassert i Røros. På bordene finner du kortreist mat og drikke, alt fra produkter av rene og økologiske meieriprodukter til lokalt øl. Hotellet setter sin ære i å være blant de beste på frokost og å «kjenne smaken av Røros».

MÅ OPPLEVES!

Vandring gjennom Nyberget gruve som ble drevet på 1600-tallet og Olavsgruva som ble drevet med moderne metoder på 1900-tallet. Du vil gå 50 meter ned og 500 meter inn i Bergmannshallen der det er 4 grader gjennom hele året. Varme klær anbefales

Destinasjoner Trøndelag: