TRØNDELAG

Trondheim

TID FRA OSLO

50 min med fly

 

I

PRISNIVÅ

Middels

 

I

KOMBINER

Lindesnes/ Kristiansand

Regionen

Midt-Norges hovedstad har virkelig fått vind i seilene når det gjelder mat! Det er ikke for ingenting at Trondheim kalles Norges nye mathovedstad. Her ligger gastronomiske perler på rekke og rad mellom fjord, fjell og frodige jordbruksområder.

Råvarer fra Trøndelag er unike og anerkjente langt utenfor Norge, og en spennende
generasjon kokker har gitt de tradisjonsrike råvarene nytt liv til restauranter på elitenivå. Byen har i dag hele tre Michelin-restauranter: Credo, Fang og Speilsalen, men som «foodie» må du ikke gå glipp av alle de andre smaksrike og innovative restaurantene og kaféene mathovedstaden byr på!

Aktiviteter

Småbyens storby gir deg alt fra heftige opplevelser til vanns på Trondheimsfjorden i rib-båt via kajakkturer på Nidelven til utforsking av det musikalske på Ringve museum og på Rockheim. En lystig og givende aktivitet er å leie en båt og gå i land på den tidligere fangeøyen, Munkholm.

Overnatting

Britannia Hotel er et av Norges mest eksklusive hoteller som nå er knyttet til The Leading Hotels of the World. Hotellet åpnet i 1870 og er ansett som et av Trondheims beste. Det åpnet igjen 1. april 2019 etter å ha vært stengt for en omfattende oppussing fra sommeren 2016, og gir deg luksus midt i byen. Ta deg tid til en middag i Speilsalen i praktfulle omgivelser mens du lytter til piano-taffel fra stedets lokale pianist.

MÅ OPPLEVES!

Byvandring i Trondheim

En byvandring gjennom Trondheims historiske gater gjør at du opplever den gamle hovedstaden Nidaros på nytt. Gå fra sjøsiden til Nidarosdomen og få bedre kjennskap om hva som ligger under overflaten av historie, til den 1000 år gamle byen. overflaten av historie, til den 1000 år gamle byen.

Destinasjoner Trøndelag: