Regionen


Alta ligger i krysningen mellom hav og vidde. Dette geografiske området har siden steinalderen vært et møtested for flere urfolk. Sammen har de bygget en felles historie og fremtid for å mestre det robuste arktiske miljøet. Alta er annerledes på en god måte. Rett utenfor sentrum kan du oppleve stillhet slik du aldri har opplevd. Den intense tilstedeværelsen av naturen etterlate de fleste av oss målløse.

Aktiviteter

Uavhengig av årstid så kan en virkelig nyte området både vinter som vår. På vinteren frister hundesledetur, scootertur, truger eller fat-bike. På sommeren kan en nyte elvebåtturer på Altaelva, dra på fisketur eller vandre rundt i den frie og ville fjellnaturen.

, så her finner du garantert noe du ønsker å g

Overnatting 

Trasti og Trine ligger kun 10 km fra Alta og tilbyr øko-turisme der lokale natur- og kulturopplevelser står i sentrum. Her bor du godt i hytter av høy kvalitet, nyter ferske surdeigbrød fra bakeriet og møter mennesker som brenner for å gi deg et helt spesielt opphold. Ta deg en tur med hundespann (stedet har egne huskyer) i skogen, på vidda eller nede ved elveisen, opplev det fantastiske lyset under mørketida eller nyt vårsola på den første barflekken. Her kommer du tett på naturelementene.


MUST – Overnatting i Igloo hotell

Sorrisniva er en førsteklasses arktisk villmarksdestinasjon som ligger ved bredden av den berømte Altaelv. Om vinteren tilbyr Sorrisniva unik hotellovernatting i Igloo Hotel og et spennende utvalg av aktiviteter, som nordlys og snøscootersafari samt elvebåtsafari på Altaelva om sommeren. Restauranten er kjent for sitt à la carte-kjøkken.

Tid fra Oslo: 2 t

Prisnivå: Middels / Høyt

Kombinasjonspakker: Tromsø og Sommarøy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *